Wat is een tuinhaard?

Op warme zomerse dagen is het heerlijk om lekker lang buiten in de tuin te zitten. Het is alleen jammer om ‘s avonds verplicht de hete woning weer in te gaan, omdat het op het terras iets te kil wordt.

Een tuinhaard is dan de oplossing. Met een tuinhaard steek je de haard aan en je kunt profiteren van zowel warmte als sfeer. Ben je ook benieuwd naar de verschillende soorten tuinhaarden? Neem dan eens een kijkje op kaggels.nl en ontdek de meest stijlvolle tuinhaarden.

Tuinhaard Kaggels.nl

Waarom een tuinhaard aanschaffen?

De hoofdreden om een tuinhaard aan te schaffen is natuurlijk het profijt dat je hebt als je tijdens de kou buiten zit. Dit kan zomers zijn om ‘s avonds de kilte te verdrijven, maar het is ook mogelijk om in de winter buiten te zitten.

Het kan ook in de winter best zonnig weer zijn, maar de kou weerhoudt mensen om buiten te zitten. Een tuinhaard van kaggels kan ook in de gezellige wintertuin voor de nodige warmte zorgen.

Een andere reden om toch een haard in je tuin te hebben is de sfeer die je hiermee creëert. Het geluid van een knisperend vuurtje en fraai vlammenspel op de achtergrond, terwijl je nog een fles wijn opentrekt is het toppunt van gezelligheid in je tuin.

Tuinhaard Kaggels.nl

Waar moet je op letten als je een tuinhaard wilt aanschaffen?

Er zijn enkele zaken waar je op moet letten als je een tuinhaard wilt aanschaffen. Kaggels kan je hierbij van het juiste advies voorzien. De belangrijkste keuze die je moet maken is op welke brandstof de tuinhaard moet branden.

Hout is daarbij de meest gekozen optie. Hout heeft een natuurlijke en authentieke uitstraling. Let bij aanschaf van een tuinhaard op hout voor een goed rookkanaal. Met een rookkanaal voorkom je stank- en rookoverlast in zowel je eigen tuin als bij de buren.

Een tuinhaard op gas kan ook. Je hebt dan geen rookkanaal nodig, maar een nadeel kan zijn dat je met zware gasflessen moet sleuren. Het gebruik van bio-ethanol en gel voor een buitenhaard neemt ook toe. Deze brandstoffen zijn schoon en geven geen overlast, terwijl je er wel een natuurgetrouw vlammenspel mee kunt creëren.

Het beste materiaal voor een tuinhaard

Er zijn tegenwoordig veel mooie tuinhaarden te koop. Bij kaggels kun je zeer duurzame tuinhaarden aanschaffen van robuust materiaal, zoals cortenstaal. Deze prachtige tuinhaarden in roestkleur zorgen ervoor dat de haard goed bestand is tegen de hitte van het vuur, maar ook bestand is tegen de weersomstandigheden. Stalen haarden, gecoate haarden en gietijzeren tuinhaarden zijn ook zeer duurzaam en een aanwinst voor je tuin.