Tuinhaard

Was u direct verkocht toen uw vrienden hun nieuwe tuinhaard aan u toonden? Grote kans van wel, want u bent niet de eerste die van mening is dat de tuin wel een upgrade kan gebruiken. Kaggels.nl helpt u graag bij het uitzoeken van een kachel die perfect aansluit op uw wensen.

Anders dan bij veel andere aanbieders het geval is, verzorgen wij het volledige fabricageproces van begin tot eind. Op dezelfde plek als waar de onbewerkte grondstoffen naar binnen worden gebracht, rolt enkele dagen later een op maat gemaakte tuinhaard van de band. Hoe romantisch wilt u het hebben?

Een tuinhaard als bbq? Het kan!

Nero, Justin, Troy en Magnus vormen samen het kwartet aan tuinhaarden van Kaggels.nl. Het mooie aan dit viertal kachels is dat ze stuk voor stuk te gebruiken zijn als barbecue. Nazomerdagen worden nu nog meer een feestje! Wilt u meer opties toevoegen aan het menu van uw eigen buitenkeuken? Ga dan voor de Troy of Justin. Deze buitenhaard heeft behalve een rooster ook een ovengedeelte, zodat u een pizza kunt bakken terwijl u nog maar eens proost op het leven met uw naasten.

De tuinhaard van cortenstaal

Een deel van onze buitenkachels mag zich rekenen tot ons aanbod tuinhaarden van cortenstaal. Deze metaalsoort is geconstrueerd uit verschillende ijzersoorten zoals koper, silicium en chroom. Het materiaal wordt gekenmerkt door zijn opvallend bruine kleur en wordt niet alleen gebruikt bij tuinhaarden, maar ook bij plantenbakken, wandjes en uiteindes van hoger gelegen vijvers.

De preventie van roest is één van de redenen waarom tuinhaarden zo populair zijn. De aan de buitenkant aangebrachte oxide voorkomt namelijk dat de hoge temperaturen schade toebrengen aan de kachel. Bovendien kent zo’n soort tuinhaard een echte retro look, omdat het qua uiterlijk wel wat weg heeft van de haard die vroeger bij uw grootouders in de tuin stond.

Terraskachels voor hout

De haarden die we bij Kaggels aanbieden, zijn stuk voor stuk terraskachels op hout. Daarom hebben wij ervoor gekozen om bij de kachels Justin en Nero een deel vrij te houden, waar u uw voorraad hout kwijt kunt. Indien gewenst, kunt u ervoor kiezen om deze houtopslag module bij te bestellen. Doordat deze lades erg diep en breed zijn, kunt u de terraskachels op hout een aanzienlijke tijd bevoorraden.

Het kan gebeuren dat de tuinhaard roestafdrukken achterlaat op terrastegels, maar dit is geen grootschalig probleem. De roest is namelijk gemakkelijk te verwijderen met een huis-, tuin en keukenmiddel. Hiervoor breng je citroensap aan op de vlek, waarna je er grof zout over strooit. Vervolgens laat je het even kort inwerken, alvorens je het voorzichtig met een schuursponsje verwijdert. Een mengsel van zuiveringszout en citroen wil ook nog weleens helpen.

Een gecoate tuinhaard zal sneller gaan roesten dan een cortenstaal kachel. Dit komt door zware weersinvloeden en vocht, waar dit soort haarden minder goed mee kunnen dealen. Gelukkig kun je de gecoate tuinhaard gemakkelijk overspuiten met een bus of behandelen met vuurvaste verf. Indien je de tuinhaard onder een overkapping plaatst, zal het roestproces minder snel gaan dan wanneer deze geposteerd staat in de buitenlucht.  

Hoe kies ik de juiste tuinhaard?


Sommige producten in de wereld schaft u maar één (of hooguit twee) keer aan. Een tuinhaard is precies zo’n voorwerp die waarschijnlijk nog niet eerder in uw winkelmandje gelegen heeft. En als u na lang wikken en wegen besloten heeft om een tuinhaard te kopen, wilt u ook de zekerheid hebben dat uw beslissing de juiste is gebleken.

Wij van Kaggels.nl snappen goed dat u in het begin geen idee heeft wat er komt kijken bij de aanschaf van een tuinhaard. ‘Kan een tuinhaard onder de overkapping?’, ‘hoe lang duurt het voordat de haard warm is?’ of ‘wat is de gemiddelde levertijd?’. Het is zomaar een greep uit mogelijke vraagstukken die door uw hoofd spoken. U mag dit soort vragen altijd naar ons mailen. Stelt u ze liever telefonisch? Dat kan ook door te bellen naar 0646056726 of 0622538387.

Buitenhaard | Buitenkachel | Pizzaoven buiten | BBQ Ring |
Cortenstaal outdoorovens