Over ons

KAGGELS ®

We zijn sinds 2014 gespecialiseerd in het maken van buiten haarden van cortenstaal. In onze werkplaats zijn we verantwoordelijk voor het gehele productie proces, van het ontwerp, het lassen tot de aflevering bij de klant.

ONTWERP

Het idee voor een buitenkachel inclusief vuursteen en barbecue is ontstaan nadat wij ontdekten dat deze combinatie voor veel mensen een uitkomst zou zijn. Op een zwoele zomeravond lekker met z’n allen buiten eten en daarna een gezellig haardvuurtje stoken. De tuinkachel die wij hebben ontworpen hoort bij een bepaald type mens….de levensgenieter!!!

MATERIAAL

De kachel is vervaardigd van Cortenstaal. Ook bekend als weervast staal of onder de merknaam COR-TEN staal. Het is een metaal legering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie sterk vertraagt. Het voordeel van deze eigenschappen is dat de kachel in weer en wind buiten kan blijven staan. Het oxidatie proces duurt tussen de 6 en 8 weken, waarna de kachel een egaal roestbruin uiterlijk krijgt.