Winter BBQ meat

Een Winter BBQ met je buitenkachel? 5x zaken om niet te vergeten!

Omschrijf jij je als eigenaar van een buitenkachel niet als buitenmens, dan klopt er waarschijnlijk iets niet helemaal. De meeste mensen die namelijk een haard van Kaggels.nl in hun bezit hebben, spenderen het liefst al hun uren in de tuin. Maar aangezien niet elk seizoen even geschikt is om buitenshuis plaats te nemen, kiezen veel mensen ervoor om hun diner ’s winters binnen te bereiden. En dat is jammer, want met een buitenkachel kun je uitstekend een winter BBQ organiseren!

Echter zijn er wel een aantal voorzorgsmaatregelen die je moet treffen, want een winter BBQ met een buitenkachel is niet zo vanzelfsprekend als een barbecue in juli. Om je een handje te helpen, heeft Kaggels.nl 5 zaken op een rijtje gezet die je niet moet vergeten bij de organisatie!

1. Informeer je gasten duidelijk

Krijg je normaal gesproken mensen op visite, dan is het enige wat ze mee moeten nemen een goed humeur (en een bos bloemen voor de moeite). Maar als je wilt winter BBQen met je buitenkachel, kun je je gasten maar beter verzoeken om een sjaal en een muts mee te brengen. Korte mouwen en dunne panty’s zijn nu eenmaal niet de beste kledingstukken voor een winter BBQ outfit.

2. Maak originele recepten

Denken dat een winter BBQ hetzelfde is als een zomerse BBQ, is misschien wel de meest gemaakte fout. Laat de shashlicks en stokjes saté dus achterwege en verwelkom de geroosterde pompoenen en het stoofvlees op je buitenkachel BBQ.

3. Alternatief verzinnen

Hoe je het ook wendt of keert, een winter BBQ staat sneller op losse schroeven dan een zomer BBQ. Het weer kan namelijk zo slecht zijn, dat je het mogelijk moet afblazen. Verzin dus altijd een alternatief, zodat de honger te allen tijde gestild kan worden. Ook bij regenval!

4. Warme dranken

Daar waar je doorgaans de flessen wijn en champagne ontkurkt bij een zomer BBQ, laat je dit bij een winter BBQ vaak achterwege. Om goed op temperatuur te kunnen blijven, is het beter om het bij warme dranken te houden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kruidig glaasje glühwein?

5. Locatie van de buitenkachel

Als je buitenkachel op temperatuur is, heb je geen zin om hem telkens weer te moeten aanmaken. Daardoor kun je het beste kiezen voor een locatie waar het windstil is, zodat moeder natuur je zojuist opgestookte vuurtje niet uitblaast. Als je bovenstaande tips allemaal in acht neemt, komt het helemaal goed met je winter BBQ!