t-shirts

Dit is de beste kleding tijdens het gebruik van jouw buitenkachel!

Ben je eenmaal in het bezit van een buitenkachel van Kaggels.nl, dan kun je je er haast geen voorstelling meer bij maken dat je er geen zou hebben. Je zult namelijk zien dat het aantal uren dat je buiten spendeert drastisch omhoog zal gaan en de keren dat je buitenshuis eet in plaats van binnen eveneens zullen stijgen.

Nadeel aan een buitenkachel -zo ver je hier tenminste van kunt spreken- is echter dat er veel rook vrijkomt. En deze rook doet precies wat hij wilt als jij bezig bent de houtblokken aan te maken volgens de Zwitserse methode. Bovendien moet je uitkijken dat je kleding niet in brand komen te staan. Niet echt prettig! In dit blog vertellen we je welke kleding je het beste aan kunt doen.

Manier van dragen

Een van de dingen waar je op moet letten als je voor je kledingkast staat, is de draagwijze. Je kunt je er waarschijnlijk wel een voorstelling bij maken, maar kledingstukken die als losse flodders langs je lichaam hangen, zullen veel gemakkelijker tot ontbranding komen dan t-shirts of truien die nauw aansluiten. Dit komt omdat de mouwen dichter bij het vuur zullen komen dan wanneer de kleding als het ware tegen je lichaam aangeplakt zit. Veiligheid voorop!

Dierlijk of niet dierlijk?

Ga vervolgens na of het kledingstuk dat je aan wilt doen tijdens het pielen met de buitenkachel van dierlijk of niet dierlijk materiaal gemaakt is. Wol, dat afkomstig is van het schaap, of zijde branden namelijk veel minder snel dan plantaardige stoffen. We drukken je dan ook op het hart om alle kleding van katoen of linnen in de kast te laten liggen. Maar pas op! Bestaat jouw kleding uit zowel dierlijke als niet-dierlijke materiaal, dan is het extra gevaarlijk. Denk dus niet dat een beetje wol een remmende werking zal hebben, want dit is pertinent onjuist.

Structuur

Tot slot zijn we aanbeland bij de structuur van de stof. Die heeft namelijk ook een vinger in de pap als het aankomt op ontvlambaarheid. Shirtjes die gekenmerkt worden door open stoffen, laten alle ruimte vrij voor zuurstof. En laat dat nu net iets zijn waar vuur van de buitenkachel goed bij gedijt! Liever kies je dus voor dichte stoffen.