Buitenkachel

Buitenkachel voor uw tuin

Overweegt u al geruime tijd om een buitenkachel aan te schaffen, maar twijfelt u welke haard het beste past in uw buiteninterieur? Kaggels.nl is sinds 2014 een begrip in de wereld van terrashaarden. Wij verzorgen het productieproces van A tot Z, waardoor u straks de beschikking heeft over een volledig door ons gemaakte buitenkachel.

Met een buitenkachel van Kaggels.nl kunt u langer buiten zitten dan ooit tevoren. Schenk nog even een glaasje rosé in voor u en uw partner terwijl u de zon steeds kleiner ziet worden in de verte. Het knisperende geluid van de buitenhaard in combinatie met in het rond vliegende vonkjes zorgen voor een knusse atmosfeer. Gewoon bij u in de achtertuin!

Een buitenkachel bbq aanschaffen

De haarden van Kaggels.nl zijn ook als buitenkachel bbq te gebruiken. Bent u een echte bourgondiër die van lekker eten houdt, dan is deze haard onmisbaar voor u. Indien u de Magnus, Nero, Troy of Justin bestelt, dan wordt u een trots bezitter van een alles-in-een haard. Er is namelijk niets waar het deze haard aan ontbreekt.

Aan de onderzijde van de buitenkachel bbq is een opening geconstrueerd. Hier kan uw steak de boeuf rustig gaar worden terwijl u lekker opwarmt bij het knisperende haardvuur. Maar dat is nog niet alles. Sommige varianten van de buitenkachel zijn ook te gebruiken als buiten pizzaoven. Bedek een deegbodem met pizza en tover ‘m om tot een verrukkelijke steenovenpizza.

Houtkachel voor buiten

Wilt u lang blijven genieten van uw buiten houtkachel van Kaggels.nl, dan raden wij u aan om zorgvuldig met uw aanwinst om te springen. Deze buitenkachel verdraagt namelijk lang niet alle vormen van hout even goed. Het lijkt misschien aantrekkelijk om na sloopwerkzaamheden in en rondom uw huis het overgebleven hout te doen verbranden in de buiten houtkachel, maar dit raden wij u af. Er kunnen namelijk schadelijke stoffen vrijkomen en dit is erg onwenselijk.

De houtsoort die het allerbeste werkt, is onbewerkt hout. Denk hierbij aan takken en boomstronken die u in het bos heeft verzameld. ’s Winters wil het nog weleens voorkomen dat er een dik pak sneeuw valt. Op zich kunt u het hout dan wel uit het bos verzamelen, maar let er wel op dat u het goed laat drogen. Doet u dit niet, dan zal er een flinke zee aan vonken ontstaan.

Cortenstaal buitenkachel

Tuinhaard Troy is een typisch voorbeeld van een cortenstaal buitenkachel. Dit is een ijzersterke materiaalsoort die u misschien weleens gezien heeft bij een kunstobject of plantenbak. Tegenwoordig worden meer en meer haarden uitgevoerd als cortenstaal buitenkachel en dat is niet zonder reden. Anders dan het geval is bij andere materialen, treedt bij dit type haarden geen volledige verroesting op.

Het woord cortenstaal heeft een tweeledige betekenis. Het voorvoegsel ‘cor’ is een afkorting voor corrosion resistent, wat Engels is voor corrosiebestendig. Dit betekent dat het materiaal ongevoelig is voor invloeden. ‘Ten’, het tweede gedeelte van het woord, verwijst naar ‘tensile strength’. Vrij vertaald betekent dit treksterkte.

Als je een buitenkachel in de tuin wilt plaatsen, heb je alleen een vergunning nodig als je de haard wilt inbouwen bij een overkapping. De Rijksoverheid heeft dit ondergebracht in het Bouwbesluit. In dit besluit staat onder meer hoe je de rook moet afvoeren en op welke materialen je een beroep moet doen. Indien je de buitenkachel niet wilt inbouwen, heb je niet echt met regels te maken. Let er wel op dat je een plek uitzoekt om onveilige situaties te voorkomen.

De buitenkachel van Kaggels.nl kan uitstekend in de veranda of onder de overkapping geplaatst worden. Hiervoor hebben wij speciale rookafvoer compartimenten ontwikkeld, die genadeloos aansluiten op al onze haarden. Dankzij deze onderdelen worden de verbrande asdeeltjes op een veilige manier afgevoerd en hebben u en uw gasten geen last van rookontwikkeling.

De opties voor een buitenkachel in uw veranda 

Kaggels.nl is eveneens in staat om een buitenkachel in uw veranda in te bouwen. Wij hebben zelf een afvoer ontwikkeld in onze werkplaats, die speciaal gemaakt is voor onder uw overkapping. Deze afvoer zorgt ervoor dat er niet te veel hitte blijft hangen in uw veranda en het leefbaar blijft. Wel zo fijn! Door te kiezen voor een buitenkachel in uw veranda, bent u altijd verzekerd van een warm verblijf. U kunt na het diner dus lekker blijven zitten met uw visite en de tijd voor elkaar nemen.

Neem gauw een kijkje in onze webshop en haal de warmte in huis! Behoeft u wat hulp bij het uitzoeken van een exemplaar? Geen vraag is ons teveel, dus schroom niet om contact met ons op te nemen!

Buitenhaard| Tuinhaard | Pizzaoven buiten | BBQ Ring |
Cortenstaal outdoorovens