Buitenhaard

Vond u het vroeger ook zo gezellig als uw vader de haard aanstak? Breng het gevoel van vroeger terug in uw eigen tuin door een buitenhaard van Kaggels.nl te bestellen. Onze kachels zijn volledig door onszelf geproduceerd van cortenstaal en indien gewenst kunnen wij u adviseren over de inbouw van uw buitenhaard.

Door een buitenhaard aan te schaffen kunnen fleece jasjes en wollen sokken voor eens en altijd in de kledingkast blijven hangen. De kachels dragen zoveel warmte af dat u ’s avonds nooit meer hoeft te bibberen!

Buitenhaard onder de overkapping

Veel klanten van Kaggels.nl plaatsen hun buitenhaard in een uithoek van de tuin, zodat de rook van het huis afwaait. Toch zijn er meer en meer klanten die voor een buitenhaard onder de overkapping kiezen. Hoewel wij geen monteurs in dienst hebben die de inbouw buitenhaard in gereedheid brengen, maken wij het u wel zo makkelijk mogelijk. Wij hebben namelijk een afvoer gemaakt, die speciaal ontwikkeld is voor de verschillende uitvoeringen van de buitenhaard.

Overweegt u om de rook te laten afvoeren door het dak? Houd er dan rekening mee dat u hier een speciale vergunning voor nodig heeft. Deze kunt u aanvragen bij de Rijksoverheid. Installeert u een afvoer die de rook rechtstreeks afvoert, dan is dit niet nodig. Ons team adviseert u graag over de beste positionering voor uw inbouw buitenhaard. Ook praten we u graag bij over verdere zaken waar u rekening mee moet houden bij een buitenhaard onder de overkapping.

De buitenhaard ook als bbq gebruiken?

De kachels die wij aanbieden, zijn stuk voor stuk te gebruiken als buitenhaard bbq. Doordat wij de haarden volledig zelf bouwen, hebben we er doelbewust voor gekozen om ze multifunctioneel te maken. Behalve een verhittende functie, bekleden al onze buitenhaarden dus ook een voedende functie. Plaats een lekker stuk vlees op het rooster van de buitenhaard bbq, keer het een aantal keer om en het grote genieten kan van start gaan.

Tuinhaarden Justin en Troy zijn niet alleen uitgerust met een barbecuerooster, maar ook met een ovengedeelte. Deze ruimte wordt over het algemeen gebruikt voor het afbakken van een pizza, maar u kunt er ook voor kiezen om er brood in af te bakken.

De voordelen van een cortenstaal buitenhaard

De cortenstaal buitenhaard is dé tuinhaard van dit moment en dat is niet zonder reden. Dit materiaal is een samenvoeging van verschillende bestanddelen zoals koper, fosfor, nikkel en chroom. Door de samensmelting van deze grondstoffen, is een buitenhaard ijzersterk. Dit zorgt ervoor dat uw gloednieuwe haard jarenlang mee zal gaan, waardoor u er eindeloos van kunt genieten.

Een ander pluspunt aan cortenstaal is het gegeven dat u er weinig omkijken naar heeft. Het is namelijk een weervaste staalsoort, wat betekent dat het bestand is tegen allerlei weersinvloeden. Sneeuwvlokken, vuurzeeën of een stortvloed aan regen: deze buitenhaard laat zich niet zo snel uit het veld slaan.

De mate van rook, hangt volledig samen met de keuze van het brandmateriaal. Daarom is het aan te raden om een houtsoort te kiezen, die langere tijd gedroogd heeft. Onze rookafvoer is zo ontwikkeld, dat de rook minimaal is. Daarnaast is de rook eenvoudig af te voeren met onze compartimenten.

Voordat je een pizza in het ovengedeelte plaatst, kun je de kachel voor buiten het beste opstoken tot ongeveer 250 tot 400 graden. Om er zeker van te zijn dat de temperatuur goed is, raden we je aan om gebruik te maken van een magnetische thermometer. Met behulp van deze tool kun je met zekerheid vaststellen dat de warmte van de vuurvaste steen voldoende is en de pizza zo goed knapperig kan worden. 

Is een buitenhaard iets voor u?

Twijfelt u nog of een buiten open haard wel wat voor u is? U mag altijd contact met ons opnemen om advies in te winnen over uw potentiële aankoop. Hoewel wij geen fysieke winkel hebben, werkt Kaggels.nl wel samen met enkele dealers waar u de buitenhaard van uw voorkeur met uw eigen ogen kunt aanschouwen.

Ga dus gerust langs bij Boer in Staphorst, Nijhof in Baarn, Klaver in Dokkum of neem een kijkje bij Techniko in Ekehaar. Uiteraard kunnen wij u ook telefonisch of per mail te woord staan. We doen er alles aan om de perfecte buiten open haard voor u te vinden.

Buitenkachel | Tuinhaard | Pizzaoven buiten | BBQ Ring |
Cortenstaal outdoorovens