Barbecueën met Kaggels.nl

Kaggel in plaats van kachel!
Wat is er nou gezelliger dan buiten rondom een kaggel te staan of te zitten? En dan bedoel ik geen gewone kaggel maar een hele bijzondere kaggel! Ik hoor je denken, kaggel? Dat is toch geen correct Nederlands? Dat klopt inderdaad, maar het bedrijf Kaggels Outdoor Cooking is nou eenmaal enig in zijn soort. Kaggels is sinds 2014 gespecialiseerd in het maken van buitenhaarden van cortenstaal. Alle unieke exemplaren worden in de eigen werkplaats vervaardigd. Je kunt zelfs je eigen ontwerp aanleveren, dat na productie keurig bij je wordt afgeleverd. En ben je niet zo creatief? Geen nood. Kaggels heeft een uitgebreid assortiment. Er zitten werkelijk plaatjes bij. Daar loop je beslist warm voor.

Gemaakt voor de ultieme buitenbeleving

De naam Kaggels Outdoor Cooking zegt het al, onze fraaie buitenhaarden zijn uitermate geschikt om op de koken, te steengrillen, te barbequen of zelfs een pizza te bakken.Welke buitenhaard je ook gaat aanschaffen, elke kaggel heeft natuurlijk als hoofdfunctie het stoken van een gezellig vuurtje waar je heerlijk met z´n allen omheen kunt zitten. Maar dat je er dan ook nog aansluitend (of hieraan voorafgaand) op kunt barbequen is natuurlijk top. Dat scheelt je de aanschaf van een barbeque, die je normaliter niet buiten kunt laten staan. Kenmerkend voor de buitenhaarden van cortenstaal is juist dat ze weer en wind kunnen doorstaan. Het egale, roestbruine uiterlijk is een echte eyecatcher op je terras of in je tuin. Je hoeft je kaggel dus niet persé onder een afdak te verstoppen.

Onze aanraders

Tuinhaard Troy (de naam zegt het al) is een robuust, veelzijdig en tevens ons grootse model. In het onderste gedeelte kan het hout worden opgeslagen, in het midden bevindt zich het stookgedeelte met de barbecue inclusief een roestvrij stalen rooster. Daar bovenop bevindt zich de pizzaoven voorzien van pizzasteen. Dat is driedubbel genieten.

Tuinhaard Justin is een iets eenvoudigere uitvoering (tenminste als er hier al over eenvoudig gesproken kan worden) ten opzichte van tuinhaard Troy. De houtopslag ontbreekt maar voor de rest is tuinhaard Justin een super tuinhaard. Hier kan in het onderste gedeelte worden gebarbequed. Een haardvuurtje stook je na het verwijderen van het roestvrij stalen rooster met handgrepen. In het bovenste compartiment kun je steengrillen of een pizza bakken. Justin wordt geleverd met een afneembare schoorsteen met een lengte van 100 cm.

Tuinhaard Magnus is een combinatie van Tuinhaard Troy en Tuinhaard Justin. Tuinhaard Magnus beschikt wel over een houtopslag. Bovenin deze kaggel is het haardgedeelte met barbeque. Voor diegenen die niet van pizza houden….
Deze tuinhaard bestaat, net als type Troy, uit twee modules die onderling met elkaar verbonden kunnen worden. Magnus wordt geleverd met een afneembare schoorsteen met een lengte van 100 cm.