5 lekkernijen die je moet proberen op de buitenkachel BBQ

Zo. Jouw buitenkachel BBQ van Kaggels.nl is net geplaatst en de eerste zomerdag van het jaar is een feit. Hoog tijd dus om de eerste barbecue van het jaar te organiseren! Je partner verstuurt de uitnodigingen en regelt de drankjes, maar het is aan jou om te bepalen wat er vanavond op de buitenkachel BBQ komt te liggen. Spareribs en biefstukken: die zul je niet zo snel overslaan. Maar het is ook weleens leuk om wat nieuws op de buitenkachel BBQ te plaatsen. In het blog van deze week bespreken we 5 lekkernijen die je je gasten moet laten proeven!

Gevulde aardappelen

Niets is zo Hollands als het ‘AVG-tje’, ofwel aardappels, vlees en groente. Krijg je daar ook maar geen genoeg van en bestaat iedere maaltijd als het aan jou ligt uit aardappelen? Dan is deze optie de ‘way to go’. Gevulde aardappelen van de buitenkachel BBQ zijn heel eenvoudig klaar te maken. Pak een lepel, waarmee je een klein ‘hapje’ uit de aardappel neemt. Op die manier ontstaat er ruimte voor wat kaas en spekblokjes. Om het af te maken snijd je een lente ui af, waarna je de stukjes in het kuiltje drapeert. Smullen maar!

Courgette met kip

Beginnen jouw ogen al te twinkelen als je aan een panini denkt? Dan zal deze lekkernij je vast goed smaken. Bij deze ‘panini’ vervang je het broodje door een courgette, die je bekleedt met gemarineerde kip, rode ui, tomaat en peterselie. Na circa 15 minuten op de barbecue gelegen te hebben, is het tijd om te smullen.

Gegrilde forel met groenten

Pescotariërs opgelet. De gegrilde forel met groenten is werkelijk verrukkelijk, al vergt het wel wat voorwerk. De vis dient namelijk eerst goed schoongemaakt te worden, voordat je de wortel, asperges en citroen in het midden van de opengesneden forel legt. Een handige manier om alles bij elkaar te houden, is door een beroep te doen op keukentouw. Plaats de vis vervolgens op de barbecue en wacht totdat de graatjes een witte kleur hebben.

Broodje pulled jackfruit

Ook voor de vegetariërs onder ons hebben we een verrukkelijke optie in het verschiet: een broodje met pulled jackfruit. Hè, een broodje met gegrilld fruit? Jazeker. Dit wordt door velen gezien als de vegetarische variant van pulled pork en smaakt extra goed als je er wat cheddarkaas of coleslaw aan toevoegt. Heerlijk hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn.

Spies van aardbei, marshmallow en ananas

Ben je al toe aan een toetje? In navolging van het broodje pulled jackfruit, is ook deze optie volledig vegetarisch waardoor iedereen hetzelfde nagerecht krijgt. Wel zo gezellig! Eigenlijk is dit niet meer dan een geüpgrade versie van de bekende marshmallows aan het stokje, maar dan met wat fruit. Een gezellige afsluiting van een heerlijk avondje eten!