3 tips voor een cortenstaal buitenhaard onder de veranda

Je huis is constant aan veranderingen onderhevig. Een dressoir die je enkele jaren geleden de hemel in prees voldoet nu niet meer aan jouw eisen. En zo boeiend als je de veranda vond, zo saai kijk je er nu tegenaan. Een cortenstaal buitenhaard voor onder de veranda laat je opnieuw verliefd worden op de overkapping bij jou achter het huis. Een buitenhaard van cortenstaal zoals heeft een robuust uiterlijk, wat het geheel een stoere ‘touch’ meegeeft.

Maar om brandgevaar tegen te gaan, dien je voor de plaatsing van de cortenstaal buitenhaard wel rekening te houden met een aantal zaken. Kaggels.nl zoomt in dit blog in op een aantal tips die jou daarbij helpen!

Materiaalsoort

Voordat je een buitenhaard onder de veranda laat plaatsen, is het goed om de materiaalsoort te bekijken. Een cortenstaal buitenhaard is weerbestendig, waardoor dit type hoe dan ook geschikt is. Maar mocht je een haard van ander materiaal willen kopen, is het goed om je af te vragen of de desbetreffende kachel zich wel leent voor een veranda.

Manier van monteren

De manier van monteren is van invloed op de mate van afvoer. Dit heeft te maken met de druk. Een rookkanaal moet namelijk zijn uiterste best doen om de onderdruk te verlagen, zodat de rook eenvoudig afgevoerd kan worden. Om het gemakkelijker te maken, kun je er het beste voor kiezen om het kanaal zo recht en zo lang mogelijk monteren. Doe je dit niet, dan bestaat de kans op terugslag. Het gevolg hiervan is dat de rook zich gaat verspreiden onder de hele veranda.

Enkelwandige en dubbelwandige buizen

Voor het plaatsen van je cortenstaal buitenhaard onder de veranda, dien je de juiste buizen aan te schaffen. Enkelwandige buizen heb je nodig voor het eerste gedeelte van het afvoeren; dubbelwandige buizen zijn onmisbaar voor de afvoer door het dak heen. Sterker nog: dit is zelfs verplicht. Aangezien enkelwandige buizen loeiheet kunnen worden (en dubbelwandige buizen een stuk minder), mogen deze niet gebruikt worden ter afvoering door het dak. Dubbelwandige buizen mogen wel gebruik worden, maar dienen wel gecoverd worden met brandwerend materiaal.